Diersporen van Europa
€ 59,90
DE GROTE ENCYCLOPEDIE VAN DE DIERSPOREN VAN EUROPA
Met ruim 1600 foto‘s en tekeningen geeft dit tot in het detail doordachte standaardwerk een uitstekend visueel en didactisch inzicht in de wereld van de wilde dieren.
Het boek bevat een uitgebreide inleiding tot de basisprincipes van het spoorzoeken, gedetailleerde beschrijvingen en metingen van prenten en gangen en het maakt praktische vergelijking mogelijk met soorten die gemakkelijk met elkaar verward kunnen worden. De vergelijkingsplaten geeft de prenten weer van zoogdieren en vogels op ware grootte. In gedetailleerde portretten per diersoort beschrijft de auteur uitvoerig alle sporen, evenals de biologie.
Tenslotte behandelt het boek prenten en graasplekken, nesten, holen en andere sporen van veel voorkomende vogels, reptielen, amfibieën en ongewervelde dieren.
‘Een fascinerend boek dat de lezer met een enorme schat aan gedetailleerde kennis, prachtige foto‘s en illustraties op nieuwe wegen leidt in het diverse universum van dierensporen.’
Lorenz Knauer, voorzitter Jane Goodall Institut Deutschland
‘Dit boek is een mijlpaal voor iedereen die geïnteresseerd is in Europese wilde dieren en hun sporen. Een ongelooflijke schat aan kennis, goed doordacht en op een aansprekende manier gecommuniceerd.’
Eva Goris, Deutsche Wildtier Stiftung
Gerelateerde boeken
-
Droomplanten
De eerste editie van het boek Droomplanten in 1990 viel samen met het begin van een revolutie op het gebied van tuin- en landschapsarchitectuur. Tuinontwerpers Piet Oudolf en Henk Gerritsen stelden een boek samen waarin zij een nieuwe generatie vaste planten voor privétuinen en openbare ruimten beschreven. Sterke planten en grassen met een natuurlijker uitstraling, subtielere kleuren en een meer uitgesproken textuur en vorm waardoor ze ook na de bloei aantrekkelijk blijven.
Inmiddels heeft deze stijl van ontwerpen en beplanten, bekend geworden onder de naam ‘The New Perennial Movement’, de wereld veroverd en is Piet Oudolf uitgegroeid tot een wereldberoemd en veelgevraagd ontwerper.
De nieuwe editie van dit klassieke boek is aangepast aan deze tijd en bevat een groot aantal nieuwe planten en grassen, voorbeelden van plantcombinaties, praktische informatie, en veel schitterende, inspirerende foto’s. Voor liefhebbers van Oudolfs stijl van beplanten biedt het boek inzicht in de bouwstenen van deze manier van beplanten. Tegelijkertijd is het de ultieme gids om ook in eigen tuin dezelfde sfeer te bereiken.
-
-
De redding van het laatste grote natte heideveld van Nederland
Nederland heeft nog maar weinig natuur. Tenminste, volgens Europese begrippen. En toch – ons land had nog veel natuurarmer kunnen zijn. Rond 1900 maakte een groep landgenoten zich druk om de vele duizenden hectaren natuur, die jaarlijks werden ontgonnen en gecultiveerd voor economische activiteiten. Karakteristieke en cultuurhistorisch belangrijke landschappen gingen verloren, en de toen nog rijke flora en fauna kreeg klap na klap. Onder invloed van de honger naar grond voor onder meer landbouw en stadsuitbreiding ging Nederland op de schop, en veranderde onherkenbaar.
Dit boek beschrijft hoe de kaalslag van natuur, landschap en erfgoed voor een deel is voorkomen. Het is een eerbetoon aan de enorme inzet van natuurbeschermers zoals de in Nederland beroemde onderwijzer, schrijver en natuurbeschermer Jac. P. Thijsse en vele gelijkgestemden. Dankzij hen telt Nederland nog enkele honderdduizenden hectaren natuur, karakteristiek landschap en erfgoed, voor altijd bewaakt en beheerd door diverse natuurbeschermingsorganisaties.
In dit boek wordt stilgestaan bij de moeite die het de natuurbeschermers kostte om te redden wat er te redden viel, in het hele land. Zo ook in Drenthe. Daar lukte het ruim 90 jaar geleden om – met grote moeite – heidegronden in het huidige Nationaal Park Dwingelderveld in Zuidwest-Drenthe te redden van ontginning. Zo werd het grootste aaneengesloten natte heideveld van Nederland gered, een karakteristiek landschap dat bijna verloren was gegaan
-