Frysk Bakboek

Betty Feenstra, Henny Feenstra

 24,90

It Frysk Bakboek sammelet de swiete resepten út de bakkerstradysje dy’t Fryslân ryk is. Oranjekoeke, sûkerbôle en dúmkes binne uteraard opnommen, mar ek heamiel, trommelkoeke, fanyljestaafkes, reepkoeke en alderhande oare bekend en ûnbekend gebak komt oan bod. Op syn Frysk rjucht en sljucht beskreaun, sûnder kâlde drokte, sadatst it thús goed meitsje kinst en in stikje Fryslân út dyn keuken toverest.
De susters Henny en Betty Feenstra wurken allebeide jierrenlang by bakkers op ’e Lemmer. Neist harren deistich wurk, Henny as dosint en Betty as direkteur, bleaune se bakken foar harren húshâlding, famylje en freonen.

ISBN:
9789056157906
Afmeting:
253x195x18 mm
Gewicht:
730 gram
Uitgiftedatum:
05-11-2021
Verschijningsvorm:
Hardcover
Druk:
1
Aantal pagina's:
176
Uitgeverij:
Uitgeverij Bornmeer
Taal:
Fries

Gerelateerde boeken

  • Het excellente kookboek van doctor Carolus Battus uit 1593

    Proef de smaak van de 16de eeuw
    Alexandra van Dongen, Christianne Muusers, Marleen Willebrands
     29,95

    Het excellente kookboek van doctor Carolus Battus uit 1593

    Het Excellente Kookboek van doctor Carolus Battus verscheen in 1593 te Dordrecht als afsluiting van een medisch werk. Het is het eerste gedrukte kookboek in de Republiek. Deze verzameling van zo’n driehonderd recepten laat op unieke wijze de veranderende keuken zien van de late middeleeuwen naar de moderne tijd. Neerlandici Christianne Muusers en Marleen Willebrands hebben dit historische kookboek hertaald in modern Nederlands, met uitgebreide achtergrondinformatie over Battus, zijn gezondheidsleer, de keukeninrichting en Battus’ kookkunst. Ruim dertig bewerkte recepten brengen de smaak van het verleden op uw bord. Kunsthistorica Alexandra van Dongen beschrijft de gedekte tafel en de tafelmanieren uit die tijd. De tafel illustreert zij met zestiende-eeuws tafelgerei uit de collectie van Museum Boijmans van Beuningen.

    Winnaar Joop Witteveenprijs 2022!

    De Joop Witteveenprijs wordt uitgereikt aan een publicatie van de afgelopen twee jaar, waarin de geschiedenis van voeding in Nederland en België in de breedste zin van het woord is beschreven, aan de hand van gedegen historisch onderzoek. De ‘breedste zin van het woord’ slaat op onderzoeken over de geschiedenis van kookboeken, culinaire gebruiken, ingrediënten, huishoudkunde, etiquette, restaurants en voedingsleer, en nog veel meer. Dit jaar gaat de prijs naar Het excellente kookboek van doctor Carolus Battus uit 1593 van Marleen Willebrands, Christianne Muusers en Alexandra van Dongen.

     29,95
  • Fries Bakboek

    Betty Feenstra, Henny Feenstra
     24,90

    Fries Bakboek

    Het Fries Bakboek verzamelt de zoete recepten uit de bakkerstraditie die Fryslân rijk is. Oranjekoek, suikerbrood en dúmkes zijn uiteraard opgenomen, maar ook hooimaal, trommelkoek, vanillestaafjes, reepkoek en allerlei ander bekend en onbekend gebak komt aan bod. Op z’n Fries rjucht en sljucht beschreven, zonder te veel poespas, zodat je het thuis goed kunt maken en een stukje Fryslân uit je keuken tovert.

    De zussen Henny en Betty Feenstra werkten allebei jarenlang bij bakkers in Lemmer. Naast hun dagelijkse banen, Henny als docent en Betty als directeur, bleven ze bakken voor hun gezin, familie en vrienden.

     24,90
  • De helende kracht van thee

    Ann Vansteenkiste
     24,95

    De helende kracht van thee

    Van dit boek word je blij.

    Thee zetten en drinken veroorzaakt een soort blijdschap. Het is een dagelijks ritueel dat zorgt voor een ontspannend moment. Met hun helende werking bieden kruiden en bloemen een ideale ondersteuning bij heel wat ziektes en aandoeningen. De lijst is eindeloos lang: van vlozaad als eetlustremmer of weegbree tegen hooikoorts tot goudsbloem om de immuniteit te verbeteren.

    De helende kracht van thee is een bijzonder rijk boek, vol praktische tips. Naast recepten voor het lichaam, biedt het ook stof voor de geest. Het doet nadenken over de manier waarop we omgaan met ons lichaam, hoe we het voeden, en hoe we ons welbevinden kunnen versterken.

    Ann Vansteenkiste geeft in de Benelux vele workshops, cursussen theeceremonie en lezingen. Ze is kind aan huis bij topchefs om hen te adviseren bij de samenstelling van hun theekaart.

     24,95
  • Met thee aan tafel

    30 recepten met bijpassende thee
    Kristin van Eetvelt
     24,90

    Met thee aan tafel

    In tegenstelling tot wijn en bier overheerst thee nooit de smaken
    op het bord, maar versterkt ze juist. Thee is daarom de perfecte
    vervanger voor wijn bij een maaltijd.
    In MET THEE AAN TAFEL neemt Culinair theesommelier®
    Kristin Van Eetvelt ons mee, op zoek naar de mooiste natuurlijke
    thee. Ze introduceert een totaal nieuwe manier om thee te
    drinken bij de maaltijd. Hiervoor ontwikkelde Kristin ‘The Art of
    Teapairing’ waarbij ze rekening houdt met de bewerkingen van
    het theeblad, de geuren die ontstaan en de smaaksensaties van
    warme en koude prikkels. Zes theesoorten passeren de revue,
    waarbij Kristin ons leert proeven, ruiken, en vooral ook genieten
    van deze oudste drank ter wereld.
    Chefkok Kris Weygers heeft speciaal voor dit boek dertig
    recepten gecreëerd. Ze zijn eenvoudig te bereiden met een
    beperkt aantal lokale en seizoensgebonden ingrediënten waarbij
    eerlijke smaken en geuren de boventoon voeren.

    Kristin Van Eetvelt is Culinair theesommelier®. Ze geeft opleiding en
    theeadvies aan Horeca en organiseert Culinaire Thee Belevingen voor ieder
    die het wil! Vind haar op www.kristinvaneetvelt.be

     24,90