Genezen met voeding

Voedingsadvies bij meer dan 150 ziektes

 24,95

Waarom zijn bananen heilzaam tegen spierkrampen? Kan je een droge huid voorkomen door meer noten, olie en avocado te eten? Kan aangepaste voeding helpen om een burn-out te voorkomen?

We weten inmiddels dat er een verband bestaat tussen voeding, ziekte en genezing. Voeding kan medicijnen niet vervangen, maar kan wel helpen de gezondheid in het algemeen te verbeteren en het genezingsproces in geval van ziekte te bevorderen. Jan Dries gaat in Genezen met voeding op zoek naar haalbare, realistische oplossingen.

Jan Dries is auteur van gezondheidsboeken en heeft een rijke ervaring opgebouwd als voedingstherapeut en docent voedingsleer. Hij is auteur van de boeken Genezen met kruiden en Immuniteit. Het wapen tegen corona en andere virale infecties.

Uitgiftedatum:
03-11-2020
ISBN:
9789056156473
Afmeting:
241x164x25 mm
Gewicht:
690 gram
Druk:
1
Aantal pagina's:
288
Uitgeverij:
Sterck & De Vreese
Taal:
Nederlands
Verschijningsvorm:
Paperback
Bekijk meer informatie over de auteur(s) van deze titel:

Gerelateerde boeken

  • Wieden in je emotionele tuin

    Wieden in je emotionele tuin

    Overwin angst, onzekerheid, machteloosheid, boosheid, verdriet en andere negatieve emoties
    Jan Dries
     22,90
  • Gif in uw voeding

    Gif in uw voeding

    E-nummers en hun bijwerkingen
    Jan Dries
     22,90

    Gif in uw voeding

    Op de ingrediëntenlijst van zowat alle fabrieksvoeding – van koekjes tot afbakbroodjes, van pudding tot gepelde garnaaltjes – zie je E-nummers staan. Niet minder dan 385 verschillende E-nummers komen in onze voeding terecht. De consument is zich niet bewust van de betekenis van die E-nummers, noch van de gevaarlijke bijwerkingen. Maar wat zijn E-nummers, en waarom worden ze gebruikt? De ‘E’ verwijst naar Europa, en de nummers, een getal van drie of vier cijfers, staan voor een additief. Dat is bijna altijd een chemische stof die wordt toegevoegd, zodat het product langer houdbaar is, niet verkleurt, of de smaak of geur vervangt die het verliest tijdens het productieproces. En dan eten we drie koekjes bij de gearomatiseerde thee, een diepvriespizza als avondeten en onderuitgezakt op de bank een zakje zoute chips … De hoeveelheid E-nummers die een doorsnee consument per jaar binnenkrijgt, is aanzienlijk. Deze chemische stoffen werken op elkaar in en belasten onze organen.

     22,90
  • De verstandige kock

    De verstandige kock

    Marleen Willebrands, Alexandra van Dongen, Manon Henzen
     35,00

    De verstandige kock

    De verstandige kock, of sorghvuldige huyshoudster was een kleine honderd jaar lang dé culinaire bestseller van Nederlandse bodem. Het is het enige gedrukte Nederlandstalige kookboek uit de zeventiende eeuw in de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. De Amsterdamse druk uit 1669 werd als sluitstuk opgenomen in het driedelige Het Vermakelijck landtleven, een handleiding voor buitenplaatsbezitters om zelfvoorzienend te zijn. Een kookboek om lekker te koken met wat de grond schaft.

    MARLEEN WILLEBRANDS, ALEXANDRA VAN DONGEN EN MANON HENZEN
    De verstandige kok Lekker koken met wat de grond schaft Marleen Willebrands, neerlandica en culinair-historisch deskundige, hertaalde 194 recepten in modern-Nederlands en geeft uitgebreide achtergrondinformatie bij dit bijzondere kookboek. Alexandra van Dongen, kunsthistorica en conservator van Museum Boijmans Van Beuningen, beschrijft het keuken- en tafelgerei dat voorkomt in De verstandige kok aan de hand van eigentijdse schilderijen en voorwerpen, en koppelt dit aan de recepten. Manon Henzen, culinair historica en eigenaar van historisch kookatelier eet!verleden, bewerkte twintig tongstrelende recepten voor de moderne keuken. Zo kan iedereen de smaak van de zeventiende eeuw ontdekken.

     35,00
  • Hoe om te gaan met angst

    Hoe om te gaan met angst

    40 technieken om weer controle over je leven te krijgen
    James Withey
     19,90