Het grote misverstaan
€ 27,50
Vlaanderen en Nederland eengemaakt? Is dit een utopie of kan het morgen realiteit zijn? Karel Luyckx ging op zoek naar de mening van bekende Nederlanders en Vlamingen over dit heikele onderwerp. Met als resultaat enkele tientallen denkers, wetenschappers of gewone mensen die spontaan gehoor gaven aan de vermetele initiatiefnemer. Van de erevoorzitter van het Vlaamse parlement tot gevierd cabaretier, naast geleerde professoren, een filosoferende huisvrouw, een stoere zeebonk en geprezen columnisten.
MET BIJDRAGEN VAN
KEES MIDDELHOFF (†) – THIERRY BUTEZ – DERK JAN EPPINK – JOOST HINTJENS – MARLIES LAMONT–BROUWERS – MIGUEL TIMMERMANS – PAUL VAN VLIET (†) – NICOLINE VAN DER SIJS – KELLY KEASBERRY – EDDY SERIE – PETER DEBRABANDERE – MARINEL GERRITSEN – ANKIE GIJSEL – VIK EGGERMONT – MATTHIAS STORME – GERARD DEN BURGER – ALEXANDER KAREL EVRARD – KURT LAPERE – MARITA MATHIJSEN – JAN PEUMANS – HENK HOUWAART – ELLY VAN DER SMISSEN – IEM AL BIYATI – IGNACE LOWIE – JAN NECKERS – ULRICH VAN SPITAEL – MARLEEN TOLLENAERE – HANS NELIS – PHILIPPE DEGRANDE
Gerelateerde boeken
-
-
Past het dier nog op ons bord?
Past het dier nog op ons bord? Deze vraag houdt de Wageningse wetenschapper Imke de Boer al lange tijd bezig. De huidige veehouderij draagt bij aan de klimaatcrisis en het verlies van biodiversiteit. Moeten we daarom allemaal veganist worden? Misschien niet. Het is mogelijk dieren alleen nog te voeren met biomassa die wijzelf toch niet kunnen eten, zoals reststromen en gras. Dan past een beetje dierlijk voedsel wel in een duurzaam dieet. Maar is zo’n dieet nog wel gezond voor ons? En willen we überhaupt nog wel dieren houden en doden voor de productie van ons voedsel?
Dit boek neemt je mee op een persoonlijke reis langs al deze vragen, en biedt de wetenschappelijke basis die nodig is voor het formuleren van antwoorden.Imke J.M. de Boer is hoogleraar Dieren & Duurzame Voedselsystemen aan Wageningen University & Research en heeft het bedrijf De Boer en Voedsel. Als systeemdenker wil zij bijdragen aan een duurzame voedseltoekomst. Voor haar visie daarop ontving ze, samen met haar team, de prestigieuze Rockefeller Food System Vision Prize.
-
-