In het spoor van de camino
€ 19,90
Er ontstaan in ons land opmerkelijk veel nieuwe wandel- en ook wel fietsroutes met het label ‘pelgrimspad’. Het Hilligenpad, het Jabikspaad, de Walk of Wisdom, camini’s in Zuid-Limburg… Die nieuwe pelgrimspaden beperken zich niet tot ons land, ze zijn een Europees fenomeen.
In tien korte hoofdstukjes verkent Paul Post het pelgrimspad. Wanneer komen zulke nieuwe paden op en in welke context? Wat is de rol van de camino naar Santiago de Compostela? Hoe ‘religieus’ zijn die paden? Wie zijn de makers? En wat is het profiel van die routes, wat beweegt (letterlijk) die moderne pelgrims?
In het spoor van de camino geeft een overzicht van de nieuwe Nederlandse pelgrimspaden.
Gerelateerde boeken
-
-
Zakgids roofvogels en uilen
De Zakgids roofvogels en uilen is de ideale vogelgids voor wandelingen en vogelexcursies. Hij past in elke binnenzak en maakt het je makkelijk om alle soorten roofvogels en uilen te herkennen.
De gids bevat honderden nieuwe foto’s en geeft compacte en overzichtelijke informatie over kenmerken als:• Beschrijving van de verspreidingsgebieden en trek
• Tekeningen van de silhouetten en de jizz
• Rui en kleden
• Gelijkende soorten
• Vergelijkingsplaten met pijlaanwijzingen naar de
typische kenmerken per soort.Ideale gids voor in de binnenzak.
Lars Gejl is een van de beste natuurfotografen van de wereld en gespecialiseerd in vogelfotografie.
-
De kanoet
De kanoet is een reislustige vogel. In Nederland overwintert de kanoet in de Waddenzee en de Delta of hij tankt daar bij, op weg van Siberië naar West-Afrika en terug.
Door die reislust is de kanoet ook een goede verhalenverteller. De kanoet is als de kanarie in de kolenmijn, en wijst ons in dit geval genadeloos op de aantasting van het milieu. De vogel blijkt zelfs een soort thermometer te zijn: door van generatie op generatie een beetje te krimpen, waardoor hij relatief een steeds langere snavel krijgt, laat de kanoet zien dat ook het klimaat langzaam aan het veranderen is.
Al deze verhalen zijn opgetekend uit de mond van mensen die deze vogel al vele jaren onderzoeken, met schitterende foto’s van een fotograaf die deze vogels ook al bijna zijn hele leven op de hielen zit.Rob Buiter (1966) is freelance wetenschapsjournalist. Hij is verslaggever voor Trouw en Vroege Vogels en hoofdredacteur van het oudste natuurtijdschrift van Nederland, De Levende Natuur. De foto’s zijn gemaakt door Jan van de Kam.
-