Kleurenatlas van de natuur

 39,95

In deze prachtig uitgevoerde kleurengids worden 110 individuele kleurstalen gekoppeld aan 19e-eeuwse voorbeelden uit de natuur; zowel uit het dierenrijk, de plantenwereld als de wereld van de mineralen. Kleurenatlas van de natuur markeert de 200ste verjaardag van de publicatie van de door Patrick Syme herziene editie van Werner’s Nomenclature of Colours. Dit was lange tijd het standaardwerk over kleur en werd onder andere gebruikt door Charles Darwin in zijn wetenschappelijke observaties.
Het doel van Syme was een universele kleurenreferentiegids om identificatie en classificatie van de natuurlijke wereld mogelijk te maken. In dit boek wordt voor het eerst zijn baanbrekende werk voltooid en op een indrukwekkende manier gekoppeld aan hedendaagse ontwikkelingen. Het resultaat is een schitterend en uitgebreid kleurenreferentiesysteem dat een aanwinst is voor elke boekenplank.

Afmeting:
274x215x32 mm
Gewicht:
1368 gram
ISBN:
9789056158804
Verschijningsvorm:
Hardcover
Druk:
1
Aantal pagina's:
290
Uitgeverij:
Noordboek | HLBooks
Taal:
Nederlands
Uitgiftedatum:
14-07-2022
Bekijk meer informatie over de auteur(s) van deze titel:

Gerelateerde boeken

  • Droogteplanten

    Droogteplanten

    Aurélien Davroux
     27,90
  • Drenthe Waterland

    Drenthe Waterland

    Karin Broekhuijsen
     30,00

    Drenthe Waterland

    Voordat de mens in Drenthe kwam wonen, was er bijna alleen maar veen. Stond je aan de zuidrand, dan lag er voor je een onafzienbaar moerasgebied. Het was een immense, ontoegankelijke zone van zompige velden en grote waterpartijen. Ondenkbaar om hier doorheen te komen. Bescheiden berkenboompjes staken her en der uit het water omhoog en een aanzienlijk deel van de opslag werd al snel verstikt door het zuurstofarme veen. Deze omgevallen berkenboompjes toonden zich als witte stillevens op het moeras. Ondertussen wemelde het van de insecten, steekmuggen en andere zoemende wezens. Veenpluis en veenmos heersten hier, voor de mens was duidelijk geen plek. Wie in latere tijden met paard en wagen of te voet van het zuiden van Drenthe richting Groningen wilde, had tot ver in de huidige jaartelling een probleem. Er bestond maar één goede route: over de Hondsrug. Die verhoging in het landschap, eigenlijk bestaande uit meerdere stuwwallen, was dé manier om deze regio te doorkruisen en het levensgevaarlijke veenmoeras te omzeilen. Drenthe; dat bestond eigenlijk uit één grote ontoegankelijke waterbak. Deze regio was een spons van duizenden jaren verzameld water.

    In ‘Drenthe Waterland’ laat fotografe Karin Broekhuijsen samen met schrijvers Reinout van den Born en Grieta Spannenburg zien dat ook in de huidige tijd het water een grote rol speelt in het Drentse landschap. Van het Leekstermeer tot de vele diepjes, de kanalen, zandpoelen en het veen. Water is een groot onderdeel van Drenthe, al wordt het daar niet vaak mee geassocieerd.

    De prachtige foto’s van Karin worden ondersteund door de teksten van Reinout en Grieta waardoor ‘Drenthe Waterland’ meer is dan een fotoboek. Het laat de geschiedenis, heden en toekomst zien van het Drentse water.

     30,00
  • Bomen beter begrijpen

    Bomen beter begrijpen

    Gids voor praktisch beheer
    Willem Peeters
     27,50
  • Klimmend groen

    Klimmend groen

    Voor elke tuin en gevel
    Martin Hermy
     49,90