Klimmend groen
€ 49,90
Klimmend groen is een verzamelwoord voor alle planten die verticaal hun weg zoeken langs gevels, pergola’s, palen en omheiningen. Het is dé oplossing voor iedereen die slechts beschikt over een kleine tuin, gevel of balkon. Het volstaat bijvoorbeeld al om een tegel te wippen om op die plaats een bloeiende klimplant te laten groeien. Goed om te weten is dat klimplanten het ook in bakken goed doen. In een mum van tijd kan je genieten van fris groen en een zee van bloemen, die op hun beurt bijen laten floreren.
In dit boek maak je kennis met ruim zevenhonderd soorten en cultivars ingedeeld in 40 groepen. Welke planten gedijen waar het best? Welke klimhulpen heb je nodig? Hoe en wanneer plant je ze aan? En vooral ook: hoe zorg je ervoor dat je plant jarenlang gezond blijft? Rozen, clematissen, blauweregen en klimop worden apart behandeld. Voor elke groep is gelet op de grootte van de klimplant, het type, sierkenmerken als bloemkleur, bloemgrootte, geur, eetbare vruchten …
Martin Hermy is emeritus professor aan de Katholieke Universiteit Leuven waar hij 25 jaar vakken als groenbeheer, natuurbeheer en ecologie doceerde. Eerder verscheen van hem het succesvolle boek ‘De juiste boom voor elke tuin.
Gerelateerde boeken
-
Eetbare bomen en struiken
Lekkers uit de natuur
In het bos, in je eigen tuin of in het park – overal groeien bomen en struiken die je lokken met hun heerlijke vruchten. En ook met hun knoppen, bloemen, bladeren en zelfs hun boomsap kan je je menu verrijken.Zeker determineren
Meer dan 350 foto’s en kleurenillustraties tonen alle belangrijke kenmerken en helpen je de verschillende boom-en struiksoorten betrouwbaar te determineren.
Correct verzamelen
Waar mag ik verzamelen? Welke onderdelen zijn eetbaar? En hoe kom ik bij die zoete vruchten bovenin? De mand is snel gevuld dankzij enkele eenvoudige tips en trucs.
Bewerken en bereiden
Soep of salade, smoothie of likeur, drogen, karameliseren of inleggen- talrijke recepten laten zien hoe de lekkernijen uit de natuur kunnen worden verwerkt.
-
-