Lânwurk

Vergillius

 30,00

  Dit boek is niet via onze winkelmand te bestellen. U kunt het bestellen door hieronder uw gegevens in te vullen. Wij nemen contact met u op!

  Friese vertaling van de ‘Georgica’, een leerdicht over het boerenbedrijf, van de Latijnse dichter Vergilius (70-19 v.Chr.).

  Vertaling door Klaas Bruinsma

  Gerelateerde boeken

  • Geschiedenis van de veehandel en veemarkten in Friesland

   Arjen Dijkstra, Dirk-Jan Pilat, Minie Baron
    39,90

   Geschiedenis van de veehandel en veemarkten in Friesland

   Met een ferme handslag en een krachtig uitgesproken GELOK (geluk) accepteert een Friese veehandelaar het bod van een koper. De koop is gesloten. Zo is het eeuwenlang gegaan.
   De veehandel in Friesland is al vele generaties belangrijk voor families die er hun brood in verdienen en draagt wezenlijk bij aan de regionale welvaart. Dit rijk geïllustreerde boek toont het roemrijke verleden van de Friese veehandel en veemarkten. Naast aandacht voor de economische en sociale aspecten, de infrastructuur en logistiek, sluit het boek af met de boeiende geschiedenis van de familie Pilat, een geslacht van veehandelaren in Friesland.

    39,90
  • Lokvogels

   Uit Noord - Nederland
   Harry Wijnandts, Siebren Siebenga
    27,50

   Lokvogels

   Lokvogels uit Noord-Nederland
   Siebren Siebenga en Harry Wijnandts

   Lokvogels werden vroeger veelvuldig gebruikt, met name bij de jacht op waterwild. Het gebruik van lokvogels is niet een typisch Nederlands verschijnsel. Overal waar mensen op dieren jagen om aan voedsel te komen wordt een of andere methode gebruikt om dieren te lokken.
   Lokvogels uit Noord-Nederland vertelt de geschiedenis van lokvogels, beschrijft waarvoor deze gebruikt werden en laat de mooiste lokvogels zien aan de hand van fraaie afbeeldingen. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de jacht- en vangsttechnieken en aan mensen die nu nog steeds zelf lokvogels maken.
   Oude lokvogels worden wereldwijd verzameld. Over lokvogels, of decoys, zijn internationaal vele boeken verschenen. Dit is het eerste boek over Nederlandse lokvogels.

    27,50
  • Heer- en broodjagers

   Een schets van de jacht in de twintigste eeuw
   Siebren Siebenga
    29,50

   Heer- en broodjagers

   Heer- en broodjagers geeft een schets van de cultuurgeschiedenis van de jacht in Nederland en laat zien hoe deze drastisch veranderde. Tal van soorten jagers komen aan het woord: de landgoedeigenaren in Overijssel en Gelderland, de broodjagers aan de vroegere Zuiderzee, de robbenjagers op het Wad, de kistjagers langs de Friese IJsselmeerkust, de herenboeren uit Zeeland en Groningen, de kleine boerenjagers uit Drenthe en waterwildjagers op de Reeuwijkse plassen en in de Biesbosch. Het jagen op de bunzing in de Friese Wouden, op de houtsnip op Ameland, en de Friese wilsterflapper worden zeer uitvoerig geportretteerd. Het boek kent vele verhalen en anekdotes uit de wereld van de jagers.

   Heer- en broodjagers geeft door middel van foto’s en beschrijvingen een unieke kijk op de jacht als belangrijk Nederlands cultuurfenomeen.

    29,50
  • Gesloten vanwege stikstof

   Achtergronden, uitwegen en lessen
   Jan Douwe van der Ploeg
    19,90
   Dit boek is ook als e-book te verkrijgen