Megahaai

Het verhaal van het grootste roofdier dat ooit leefde

 22,90

Stel je een woeste zeejager voor van twintig meter lang, twee keer zo zwaar als een bultrugwalvis en tien keer zo hoog als de Tyrannosaurus rex, met kaken die twee meter wijd open kunnen gaan en volgepropt zijn met 276 gekartelde hoektanden. Deze reuzenhaai, de megalodon, zwom drie miljoen jaar geleden rond. Als je dat vergelijkt met de dinosauriërs die 66 miljoen jaar geleden werden uitgeroeid is dat nog maar kortgeleden. Toch zijn er nauwelijks vondsten van tanden en wervels van de megalodon bekend; zijn bestaan is gehuld in mysteriën … tot nu. Tim Flannery en zijn dochter Emma vertellen voor het eerst het spannende verhaal van de reuzenhaai, een mijlpaal in de paleontologie.

Megahaai is de biografie van het ultieme roofdier en beschrijft de zoektocht naar de mystificatie van deze kolos die vrijwel zonder een spoor achter te laten van de aardbodem verdween. De auteurs onthullen waar en hoe hij leefde en bespreken de theorieën rond zijn bestaan, inclusief de verhalen die suggereren dat hij misschien nog rondspookt in de diepte van de oceanen.

‘Als je al niet verslaafd bent aan Tim Flannery’s verhalen, ontdek hem dan nu.’ – Jared Diamond.

Verschijningsvorm:
Paperback
Taal:
Nederlands
Uitgeverij:
Uitgeverij Noordboek
Aantal pagina's:
208
Druk:
1
ISBN:
9789464711769
Uitgiftedatum:
26-11-2024
Gewicht:
312 gram
Afmeting:
214x140x20 mm
Bekijk meer informatie over de auteur(s) van deze titel:

Gerelateerde boeken

  • In het wild geplukt

    In het wild geplukt

    Eetbare wilde kruiden, bloemen, zaden & wortels verzamelen & bereiden
    Lieve Galle
     24,95

    In het wild geplukt

    De groenten en fruit die we in de winkel kopen hebben weinig smaak en bieden een fractie aan mineralen en andere voedingsstoffen in vergelijking met de uiterst voedzame wilde varianten. Wilde planten zijn dé missing link in ons voedingspatroon. De 36 planten in dit boek komen stuk voor stuk vrij algemeen voor in Nederland en België. Je vindt ze vaak op verrassende plekken: in je tuin, tussen de straatstenen, in de berm of onder je voeten. Ze bieden een nieuwe smaakervaring en hebben verschillende onderdelen die eetbaar zijn. Maar planten in de natuur plukken betekent zoveel meer dan enkel een smaakbom boordevol voedingsstoffen verzamelen. Het is een zintuiglijk avontuur. Je brengt meer tijd door in de buitenlucht, voelt de zon op je huid, je hoort de vogels zingen, je ruikt de aarde en de bloemen. Je voelt je verbonden, deel van het grote geheel. De lekkere recepten nodigen uit om het verzamelde plantaardig wild te bereiden tot heerlijke smoothies, lekkere salades, dips, pesto’s of kruidenazijntjes …

    Lieve Galle is herboriste en wildplukexperte. Ze geeft lezingen, verzorgt excursies, kruidenworkshops en jaaropleidingen wildpluk.

     24,95
  • Vogels in de cultuur

    Vogels in de cultuur

    Over naamgeving, legenden en sprookjes, voorspelling en geneeskunde
    Johan Boussauw
     24,90
  • Werk in een natuurmuseum

    Werk in een natuurmuseum

    Over sabeltandkatten, watervlooien, stadsreuzen, en een steenmarter op mijn bagagedrager
    Bram Langeveld
     24,90
  • Scherpstellen

    Scherpstellen

    Hoe Niko Tinbergen en zijn vrienden ons leerden kijken
    Roelke Posthumus
     27,90