Ontwerp je eigen voedselbos

Louis de Jaeger

 39,95

Eetbare landschappen, bostuinen, plukbosjes of nog beter: een voedselbos. Klinkt heerlijk toch? Voedselbossen worden hoe langer hoe populairder als invulling van de tuin of grotere landschappen. Het is een landschapsinrichting waarbij voedselproductie, beleving en natuur samen komen. Een voedselbos dompelt je onder in je eigen groene oase met gratis, super lekker en gezonde groenten en fruit. Een mooie, natuurlijke, biodiverse omgeving met verschillende soorten planten, bijen, vlinders, vogels, egels …

In dit standaardwerk neemt voedselbosontwerper Louis De Jaeger je mee door alle stappen van het realiseren van je eigen paradijs op aarde. Van ontwerp en aanplant tot onderhoud, oogsten en verwerken tot zelfs verkopen.

Louis De Jaeger richtte het Food Forest Institute op en stichtte het tuin- en landschapsarchitectenbureau Commensalist waarmee hij voedselbossen en eetbare landschappen van 20 vierkante meter tot projecten van 400 hectare ontwerpt. Nu zet hij zich in om zoveel mogelijk oppervlakte grond te transformeren in voedselbossen en agro-ecologie.

In dit boek nodigt Louis De Jaeger de lezer aan om systematisch het voedselbos van zijn dromen te ontwerpen – Martin Crawford, Food Forest Expert

De details zijn zeer indrukwekkend in dit boek – Geoff Lawton, Permaculture expert

Louis de Jaeger’s boek is fantastisch. Het is de meest gedetailleerde kijk op plantafstanden die ik ooit heb gezien.

Afmeting:
269x207x30 mm
Gewicht:
1506 gram
ISBN:
9789056158842
Verschijningsvorm:
Hardcover
Druk:
2
Aantal pagina's:
384
Uitgeverij:
Sterck & De Vreese
Taal:
Nederlands
Uitgiftedatum:
15-03-2023

Gerelateerde boeken

  • Handboek trekvogels

    Handboek trekvogels

    450 trekvogels overdag en ’s nachts herkennen aan geluid
    Julien Rochefort, Stanislas Wroza
     39,90

    Handboek trekvogels

    Elke lente en herfst vliegen miljoenen vogels tijdens de trek over ons heen. Ze zijn vaak niet te herkennen aan hun vluchtige silhouetten maar dankzij hun roepjes en andere geluiden kunnen we de soorten toch identificeren! In het Handboek trekvogels beschrijven de auteurs nauwkeurig de ‘trekgeluiden’ en zij classificeren deze op type. Geannoteerde sonagrammen maken het mogelijk om de roep van Europese trekkende soorten te visualiseren, te identificeren en beter te onthouden.
    • 450 beschreven soorten, met foto’s en sonagrammen
    • De essentiële kenmerken voor een doeltreffende identificatie
    • Het gedrag, de plaatsen en de perioden van passage van elke soort
    • 1.000 downloadbare geluiden om thuis of op je smartphone naar te luisteren

    Stanislas Wroza is hoofd van het team dat verantwoordelijk is voor biodiversiteitsbeoordelingen in Frankrijk en hoofd van het Nationaal Natuurhistorisch Museum. Hij werkt al jaren aan de popularisering van de bioakoestiek bij vogels.
    Julien Rochefort, autodidactisch ornitholoog. Gepassioneerd door sonagrammen bestudeert hij meer in het bijzonder de geluiden van kruisbekken.

     39,90
  • Wolf

    Wolf

    De terugkeer van een jager
    Roelke Posthumus
     25,00

    Wolf

    Plotseling gebeurde wat schapenboeren vreesden en natuurliefhebbers hoopten. De terugkeer van de wolf in Nederland en België is nu een feit, maar leidt tot commotie en botsende opvattingen bij natuurliefhebbers, boeren, wetenschappers en recreanten.

    In Wolf, de terugkeer van een jager onderzoekt Roelke Posthumus het gedrag en leven van wolven. Hun doorzettingsvermogen bij het jagen op prooi, de tientallen kilometers die ze kunnen afleggen per dag, het contact met familieleden, het ontwijken van vijanden. De feiten uit Wolf geven context aan de onwennigheid waarmee we tegenover een fors roofdier staan.

    Roelke Posthumus is bioloog en auteur. Zij woonde in de ‘wolvenzone’ in Noorwegen tijdens de terugkeer van de wolf in Scandinavië. Daar raakte ze gefascineerd door het leven van dit unieke roofdier en de emoties die hij oproept.

     25,00
  • Ontwerp je eigen voedselbos werkboek

    Dit schitterende en handige werkboek is gratis en hoort bij het boek ‘Ontwerp je eigen voedselbos’.

     0,00
  • De redding van het laatste grote natte heideveld van Nederland

    Nederland heeft nog maar weinig natuur. Tenminste, volgens Europese begrippen. En toch – ons land had nog veel natuurarmer kunnen zijn. Rond 1900 maakte een groep landgenoten zich druk om de vele duizenden hectaren natuur, die jaarlijks werden ontgonnen en gecultiveerd voor economische activiteiten. Karakteristieke en cultuurhistorisch belangrijke landschappen gingen verloren, en de toen nog rijke flora en fauna kreeg klap na klap. Onder invloed van de honger naar grond voor onder meer landbouw en stadsuitbreiding ging Nederland op de schop, en veranderde onherkenbaar.

    Dit boek beschrijft hoe de kaalslag van natuur, landschap en erfgoed voor een deel is voorkomen. Het is een eerbetoon aan de enorme inzet van natuurbeschermers zoals de in Nederland beroemde onderwijzer, schrijver en natuurbeschermer Jac. P. Thijsse en vele gelijkgestemden. Dankzij hen telt Nederland nog enkele honderdduizenden hectaren natuur, karakteristiek landschap en erfgoed, voor altijd bewaakt en beheerd door diverse natuurbeschermingsorganisaties.

    In dit boek wordt stilgestaan bij de moeite die het de natuurbeschermers kostte om te redden wat er te redden viel, in het hele land. Zo ook in Drenthe. Daar lukte het ruim 90 jaar geleden om – met grote moeite – heidegronden in het huidige Nationaal Park Dwingelderveld in Zuidwest-Drenthe te redden van ontginning. Zo werd het grootste aaneengesloten natte heideveld van Nederland gered, een karakteristiek landschap dat bijna verloren was gegaan

     17,50