Snoeien

De beste tips van de Tuindokter

 22,50

Goed snoeien vergt ervaring, maar ook een portie durf en kennis om de snoeischaar of -tang stevig en op de juiste wijze in je takken te zetten. Elke knip- of scheerbeurt lokt een reactie uit. Planten zijn immers levende organismen met een eigen, unieke identiteit. In dit boek neemt Stefaan Bingé stap voor stap je twijfels weg. Zorg eerst voor scherp en ontsmet gereedschap waardoor de wonden die je aanbrengt gaaf zijn, sneller wondweefsel aanmaken en er minder infecties of ziekten binnensluipen. Verdiep je daarna in de snoeikalender: wanneer je wat snoeit is van het grootste belang. En dan kun je aan de slag: leer het verschil tussen een bloem- en een bladknop, en tussen jonge scheuten, gronduitlopers, kortloten, gesteltakken of sporendragers; beslis welke snoeivorm je wilt realiseren en hoe je zelf planten kunt verjongen door te stekken, af te leggen of te enten. Aan de hand van duidelijke illustraties en prachtige foto’s van Koen Deprez krijg je de juiste technieken om verschillende soorten planten en bomen te snoeien onder de knie.

Stefaan Bingé aka De Tuindokter® heeft jarenlange ervaring op het gebied van snoeien. Als geen ander weet hij zijn praktische tips en kennis duidelijk over te dragen.

Verschijningsvorm:
Paperback
Taal:
Nederlands
Uitgeverij:
Sterck & De Vreese
Aantal pagina's:
176
Druk:
1
ISBN:
9789056159672
Gewicht:
540 gram
Afmeting:
230x170x17 mm
Uitgiftedatum:
23-06-2023
Bekijk meer informatie over de auteur(s) van deze titel:

Gerelateerde boeken

  • Mijn grauwe ganzen

    Iedereen kent de grauwe gans. In enkele decennia is hij uitgegroeid van een zeldzame tot een massaal voorkomende vogel. Hij is geliefd en verguisd, en regelmatig onderwerp van verhitte debatten tussen natuurbeschermers en boeren. Wat maakt deze vogel bijzonder?
    Berend Voslamber deed veertig jaar onderzoek naar grauwe ganzen en kent deze vogel als geen ander. In Mijn grauwe ganzen beschrijft hij het hele leven van de vogel, van ei tot volwassen dier. Hij toont aan hoe succesvol de grauwe gans als broedvogel was (bijvoorbeeld in de Ooijpolder) en hoe in de loop van de tijd de biotoop veranderde, zoals tijdens hun verblijf in de Dollard. Veel informatie geeft de auteur aan de hand van opmerkelijke individuen.
    Naast de vogels komen ook de ontwikkelingen in zijn onderzoek en de mensen die de auteur tijdens zijn werk ontmoette aan bod. Daarbij gaat hij met name diepgaand in op het tellen en het ringen van de vogels en wat dat oplevert aan kennis.

    Berend Voslamber is in Nederland dé deskundige op het gebied van grauwe ganzen. Hij werkte ruim twintig jaar als bioloog bij Sovon – vogelonderzoek Nederland en werd al op jonge leeftijd geboeid door het fenomeen gans.

     27,90
  • Nieuw Boeren

    Nieuw Boeren

    Je leent het land van je kinderen
    Kees Kooman
     22,90

    Nieuw Boeren

    In Nieuw Boeren [cursief] beschrijft Kooman tien boerenfamilies van Schiermonnikoog tot Zeeland en Limburg, die de transitie naar een nieuwe landbouw hebben ingezet. Dat is nodig ook, want de sector staat onder grote druk: regelgeving vanuit de overheid, klimaatverandering, een uitgeputte bodem, dierenwelzijn, te lage prijzen.

    Wat doen deze boeren om zich van de toekomst te verzekeren? Niet wachten op de overheid, maar, op heel verschillende manieren, inspelen op de behoefte van de consument. Johan Jansen bijvoorbeeld stapt over naar een onverwacht gewas – thee –, Styn Claessens ontwikkelt een kippenschuur die duurzaam en diervriendelijk is, en een groep boeren op Schiermonnikoog keert terug naar een kleinschalig en traditioneel werkende coöperatie. Zonder bekeringsdrang, maar met boerenverstand.

    Kees Kooman schreef eerder verschillende boeken over de landbouw.

     22,90
  • A fascinating journey along the eyes of animals

    A fly has two eyes, but they consist of hundreds of separate parts, each with its own lens. The eyes of rabbits are implanted sideways to see danger coming. What do all eyes have in common? They all do “something” with light. The renowned ophthalmologist Dr Frank J. Goes takes you on a fascinating journey along the eyes of animals. Changing climate, continental drift and the amount of oxygen in the air influenced the development of animal species and their eyes. Colour vision, sharpness, nearsighted or farsighted, facet eyes, eyes on stalks. The variation is endless, but animals always have eyes adapted to the search for food and survival.

    DR. FRANK J. GOES is a consultant at the Goes Eye Center in Antwerp, which he founded in 1969. In addition to his activities as an ophthalmologist, he is also a lecturer at Ehsal high school,
    an ambassador for the NGO ‘Light for the World’ and a consultant in medical legal matters.

     49,90
  • Bomen

    Bomen

    De longen van ons ecosysteem
    Carolyn Fry
     17,90