Versterk het ondernemend vermogen

De kritische vriend methode als succesfactor
Alexander Grit, Natalie Gumbs

 20,00

Om het ondernemend vermogen van personen, bedrijven en regio’s te versterken, heeft het lectoraat Ondernemen in Verandering een filosofie ontwikkeld. Deze gaat er vanuit dat succesvol ondernemen zowel een persoonlijke als een collectieve opdracht is waarbij mogelijkheden verkend worden.
De kritische vriend methode is een werkwijze dat die in multi-level en multi-disciplinaire settings vorm krijgt en kan toegepast worden bij innovatie, verbinding en ondernemerschapsvraagstukken. Personen worden aan de hand van de kritische vriend methode uitgedaagd om zelf regie te nemen, kritisch te denken en een volgende stap te zetten. Bedrijven die succesvol willen innoveren kunnen aan de hand van de Kritische Vriend Methode aan de slag met innovatie opgaven.
De regio’s in Nederland staan voor uitdagende transities. Deze methode levert een bijdrage aan de huidige transities in de maatschappij doordat het kennisdeling en uitwisseling bevorderd.
Versterk het ondernemend vermogen is een handboek dat alle handvatten geeft om dit proces te ondersteunen en biedt instructies die in de praktijk getest zijn voor studenten, ondernemers, docenten en werkplaatsen.

Het lectoraat Ondernemen in Verandering is een samenwerking tussen Hanzehogeschool en Alfa-college

Afmeting:
240x239x8 mm
Gewicht:
278 gram
ISBN:
9789464710335
Druk:
1
Aantal pagina's:
54
Uitgeverij:
Uitgeverij Noordboek
Taal:
Nederlands
Verschijningsvorm:
Paperback
Uitgiftedatum:
13-02-2023

Gerelateerde boeken

  • Echt contact

    Hoe zorg je ervoor dat het klikt?
    Bert den Boer
     19,90
  • Wie orde zaait zal chaos oogsten

    Succesvol ondernemen: hoe doe je dat? Er zijn boeken vol methoden en technieken, systemen en procedures die de ondernemer kan toepassen. Maar is een onderneming daar bij gebaat?
    Binnen veel bedrijven heerst de drang tot sturen, tot controle. Regels en procedures lijken soms een doel op zich, zonder dat we nog weten waarom die regels zijn ingesteld. In dit boek nodigt Walter Baets ons uit de wereld vanuit een nieuw perspectief tegemoet te treden. Laat de drang tot sturen en controle los en creëer optimale voorwaarden voor permanent leren, door anderen en door onszelf. Voorkom dat de regels het systeem worden. Gedetailleerde regels zijn niet nodig voor mensen of bedrijven die de opdracht die ze hebben serieus nemen.

    Dit boek is niet alleen een wake-up call, maar ook een reisgids om er je eigen pad mee te creëren, met impact en verantwoordelijkheid. Wie orde zaait zal chaos oogsten bevat inzichten en tools die de focus op zinvol en zinnig ondernemen ondersteunen.

    Prof. Dr. Walter Baets is professor emeritus en past-dean van de Business School van de University of Cape Town, lector Values Based Leadership bij de Hogeschool Rotterdam, en chief learning officer bij Eindhoven Engine.

     29,90
  • Jij ook altijd!

    Communicatie in de relatie. 11 dialogen
    Bert den Boer
     17,90
  • Zuivelfabrieken in Friesland

    Marijn Molema, Peter Karstkarel
     39,90

    Zuivelfabrieken in Friesland

    In Friesland zijn sinds het einde van de negentiende eeuw meer dan 160 zuivelfabrieken gebouwd. Ruim een derde van de dorpen en steden had zo’n fabriek. Net als de kerk werd de zuivelfabriek een sociaal referentiepunt, een plek die de mensen in en rondom dorp of stad verenigde in een gemeenschappelijke activiteit, namelijk het maken van boter en kaas.

    Van al die oude zuivelfabrieken zijn nog slechts enkele in bedrijf, en meer dan honderd zijn er – soms gedeeltelijk – afgebroken. Zuivelfabrieken in Friesland geeft voor het eerst een compleet en rijk geïllustreerd overzicht van deze fabrieken en hun geschiedenis.

    In Zuivelfabrieken in Friesland plaatst historicus Marijn Molema de komst en ontwikkeling van de Friese zuivelfabrieken in een bredere, maatschappelijke context. Architectuurkenner Peter Karstkarel behandelt in het tweede deel de zuivelfabrieken alfabetisch per plaats. Hij gaat daarbij in op ontstaan, geschiedenis en architectonische kenmerken van zowel de fabriek als de directeurswoning.

    De basis voor dit standaardwerk is de collectie van Robert Visser, die al zo’n dertig jaar alles verzamelt wat ook maar enigszins te maken heeft met zuivelfabrieken en industriële processen die daarin plaatsvonden. Een unieke collectie die in dit boek is vastgelegd.

     39,90