Wildplukken in de stad

Eetbare wilde planten dicht bij huis
Klaske Kamstra, Wross Lawrence

 19,95

Onze steden zijn, hoewel ze grijs lijken, in feite wildgroen. Of het nu in parken, plantsoentjes, langs grachten, op kerkhoven of in uw eigen straat is, er is een overvloed aan heerlijk voedsel dat zich in het volle zicht verbergt. Maak weer contact met de natuur en geniet van het maken van verrassend makkelijke recepten. Brandnetelravioli, vlierbloesembeignets, meidoornbessenketchup, zandkoekjes van kersenbloesem, zomerbroodjes van sleutelbloem … dit zijn slechts enkele van de smakelijke en verrassende gerechten die je kunt maken van voedsel dat je in het wild in je stad vindt. Met deskundig advies van professioneel fourageur Wross Lawrence legt dit gidsje in zakformaat uit hoe je 32 gemakkelijk te vinden planten in de stad kunt identificeren en er een ‘wild’ feestmaal mee kunt bereiden. Het boek richt zich op de beginnende wildplukker en is zeer laagdrempelig.

Inclusief originele foto’s en illustraties, vegetarische recepten en toptips voor stedelijk foerageren.

Wross Lawrence is professioneel fourageur die al meer dan tien jaar wilde ingrediënten levert aan bijvoorbeeld restaurants met Michelinsterren, warenhuizen en brouwerijen. Marco Kesseler is een in Londen gevestigde fotograaf die onder meer FT Magazine, The New York Times en TIME tot zijn klanten mag rekenen.

Afmeting:
164x118x22 mm
Gewicht:
279 gram
ISBN:
9789056159399
Druk:
1
Aantal pagina's:
192
Uitgeverij:
Uitgeverij Noordboek
Taal:
Nederlands
Verschijningsvorm:
Hardcover
Uitgiftedatum:
09-09-2022

Gerelateerde boeken

  • Scherpstellen

    Scherpstellen

    Hoe Niko Tinbergen en zijn vrienden ons leerden kijken
    Roelke Posthumus
     27,90
  • In het wild geplukt

    In het wild geplukt

    Eetbare wilde kruiden, bloemen, zaden & wortels verzamelen & bereiden
    Lieve Galle
     24,95

    In het wild geplukt

    De groenten en fruit die we in de winkel kopen hebben weinig smaak en bieden een fractie aan mineralen en andere voedingsstoffen in vergelijking met de uiterst voedzame wilde varianten. Wilde planten zijn dé missing link in ons voedingspatroon. De 36 planten in dit boek komen stuk voor stuk vrij algemeen voor in Nederland en België. Je vindt ze vaak op verrassende plekken: in je tuin, tussen de straatstenen, in de berm of onder je voeten. Ze bieden een nieuwe smaakervaring en hebben verschillende onderdelen die eetbaar zijn. Maar planten in de natuur plukken betekent zoveel meer dan enkel een smaakbom boordevol voedingsstoffen verzamelen. Het is een zintuiglijk avontuur. Je brengt meer tijd door in de buitenlucht, voelt de zon op je huid, je hoort de vogels zingen, je ruikt de aarde en de bloemen. Je voelt je verbonden, deel van het grote geheel. De lekkere recepten nodigen uit om het verzamelde plantaardig wild te bereiden tot heerlijke smoothies, lekkere salades, dips, pesto’s of kruidenazijntjes …

    Lieve Galle is herboriste en wildplukexperte. Ze geeft lezingen, verzorgt excursies, kruidenworkshops en jaaropleidingen wildpluk.

     24,95
  • Natuur als bron

    Natuur als bron

    Praktische oefeningen voor ontspanning en zingeving
    Mari Verstegen
     22,90
  • Planeet Poes

    De gedeelde wereld van kat en mens
    Maarten Reesink
     24,90