De complete kleurengids voor de tuin
€ 34,90
Kleuren spelen een belangrijke rol in de tuin, ze zijn bepalend voor de sfeer. De complete kleurengids voor de tuin is een rijke informatiebron voor iedereen die een tuin of border op kleur wil aanleggen. De auteurs bieden een breed én diepgaand overzicht op het gebied van planten die je op kleur kunt combineren. Voor elke situatie leggen ze uit hoe je naar eigen smaak kunt spelen met kleuren. Kies je voor blauwe, witte of rode planten, of juist voor meerdere kleuren? Wil je het hele jaar door dezelfde kleur tevoorschijn toveren? Welke planten laten zich goed combineren en welke juiste niet?
Er is daarnaast veel aandacht aan belangrijke zaken waarmee je rekening moet houden, zoals de tuinaanleg, de bodem, de seizoenen, de omvang van de tuin en het gevoel dat je als tuinliefhebber wilt creëren.
Francis Peeters en Guy Vandersande zijn bekende tuinarchitecten die een aantal belangrijke titels op hun naam hebben staan. Zij halen hun inspiratie uit de hele wereld en natuurlijk uit hun eigen tuin, met meer dan 2.000 soorten en cultivars.
Gerelateerde boeken
-
Fauna en Flora van de Vlaamse kust
De historische Vlaamse kust maakt deel uit van de Noordwest-Europese kustvlakte die zich uitstrekt van Noord-Frankrijk tot Denemarken. Deze gids behandelt een lang en smal gebied van ongeveer 120 kilometer lang en minder dan 5 kilometer breed. De grensoverschrijdende (Nederland, België en Frankrijk) regio herbergt een grote variatie aan leefgebieden voor fauna en flora: zandstranden, slikken, schorren, stuivende duinen, mosduinen, duinpannen, duingraslanden, duinstruwelen en duinbossen. Ook oudere, ontkalkte duingebieden met soorten die kenmerkend zijn voor zure, droge zandgronden kunnen we er aantreffen. Leefgebieden van rotskusten worden hier vervangen door golfbrekers, staketsels en andere door de mens aangebrachte structuren.
Fauna en Flora van de Vlaamse kust is het vierde deel in de reeks schitterende veldgidsen over belangrijke natuurgebieden in de Benelux. Ze zijn geïllustreerd met prachtige diarama’s van de leefgebieden en honderden levensechte illustraties van de soorten door de bekende Catalaanse natuurillustrator Toni Llobet. De teksten zijn van de vooraanstaande veldecoloog Hans Baeté, en dit alles onder wetenschappelijke leiding van professor Bart Muys.
-
-
-
Kleine orchideeëngids voor Nederland en omstreken
Dat er in Nederland wilde orchideeën voorkomen, is niet algemeen bekend. In De kleine orchideeëngids voor Nederland en omstreken beschrijft Hans Dekker op beknopte wijze alle voorkomende soorten die in ons land en buurgebieden voorkomen.
Omdat Nederland veel verschillende soorten landschappen kent is de orchideeënrijkdom voor een klein land als het onze groot. Hotspots voor orchideeën zijn bijvoorbeeld Zuid-Limburg met de prachtige kalkgraslanden en hellingbossen en de duinen zoals op onze Waddeneilanden. Maar eigenlijk komen in elk Nederlandse landschap wel orchideeën voor. Als je goed oplet tussen maart en september kun je ze vinden. De nieuwe orchideeëngids helpt daarbij. Zelfs als je een stukje over de grens gaat kun je de gids goed gebruiken.De nieuwe gids bevat talrijke gedetailleerde foto’s van orchideeën, waardoor het herkennen in het veld makkelijker wordt. Een bondige puntsgewijze omschrijving van de belangrijkste kenmerken completeert het boek. De gids is ideaal om mee te nemen op wandelingen om zo de orchideeën in hun natuurlijke omgeving te herkennen.