De Historia Naturalis

Geschiedenis van de kruidengeneeskunde
Marcel De Cleene

 69,95

  Helaas is dit boek niet direct online te bestellen of is uitverkocht. Heeft u een vraag of wilt u het boek toch bestellen mits beschikbaar? Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen contact met u op!

  Dit magistrale referentiewerk laat honderd inheemse planten de revue passeren. Voor elk van deze planten krijg je een overzicht van wie wat wanneer wist (of niet wist) en waarvoor de plant door de eeuwen werd aangewend: om kwalen te genezen, om stoffen te verven, om ongedierte te bestrijden, om leer te looien, om voedsel te bewaren … Elke plant krijgt een prachtige illustratie waarbij men alle plantenbestanddelen en stadia van de plant kan bestuderen.

  Emeritus prof. dr. Marcel De Cleene is plantenfysioloog. Hij was werkzaam aan de Universiteit Gent. Naast 150 wetenschappelijke publicaties heeft hij ook boeken geschreven over de relatie natuur/ cultuur.

  —-
  ‘Dit referentiewerk laat ruim honderd inheemse planten de revue passeren. Voor elk van deze planten krijgt de lezer een overzicht van wie wat wanneer wist (of niet wist) en waarvoor de plant door de eeuwen heen werd aangewend: om kwalen te genezen, stoffen te verven, ongedierte te bestrijden, leer te looien, of voedsel te bewaren.’ – Groen Vandaag.

  ‘De Cleenes imposante boek is niet alleen onontkoombaar als historisch en farmacologisch naslagwerk, maar bovendien een kunstobject stijlvol vormgegeven met prachtige aquarellen uit negentiende-eeuwse plantenatlassen.’ – De Apothekerskrant

  ‘Een prachtig cadeau voor iedere plantenen geschiedenisliefhebber.’ – Onder de bomen.

  Verschijningsvorm:
  Hardcover
  Taal:
  Nederlands
  Uitgeverij:
  Sterck & De Vreese
  Aantal pagina's:
  688
  Druk:
  1
  ISBN:
  9789056159863
  Gewicht:
  2977 gram
  Afmeting:
  288x241x58 mm
  Uitgiftedatum:
  29-08-2022

  Gerelateerde boeken

  • Hoogvenen

   Ab Grootjans, Andre Jansen
   2019-12-12
    49,90

   Hoogvenen

   In Nederland lag ooit meer dan een miljoen hectare hoogveen. Daarvan is nog zo’n 7500 hectare over, beschermd als natuurgebied met name in Drenthe, Overijssel, Gelderland, Brabant en Limburg. Hoogvenen zijn gevoelig voor neerslag van stikstof en verdroging, maar herstel op landschapsniveau sterk bijdragen aan waterbuffering, de opslag van CO² en het halen van natuurdoelstellingen. Hoogvenen biedt een prachtig overzicht van het ontstaan, de ecologie en de biodiversiteit van dit landschap en beschrijft daarnaast alle Nederlandse hoogveengebieden.

   In Hoogvenen brengt een combinatie van excellente wetenschappers en terreinbeheerders alle natuurhistorische kennis over dit onderwerp samen, gekoppeld aan relevante cultuurhistorische ontwikkelingen. Zij beantwoorden vanuit landschapsecologisch perspectief belangrijke vragen als: wat is een hoogveen nu precies? Hoe kan de ogenschijnlijk eenvoudige veenmosplant complete landschappen vormen? Welke planten en dieren leven in hoogvenen en hoe overleven ze in het extreme hoogveenmilieu?

   Hoogvenen is een naslagwerk voor beheerders, onderzoekers, beleidsmakers en liefhebbers die willen weten hoe het bijzondere biotoop van de hoogvenen werkt en hoe deze succesvol beheerd en behouden kan worden.

    49,90
  • Dinosauriërs

   Hoe ze er werkelijk uitzagen
   Michael J. Benton
   2022-10-07
    29,90

   Dinosauriërs

   ‘Verbluffende, mooie paleokunst. Nu zien we hoe de dinosauriërs er echt uitzagen.’ — CNN

   ‘Benton neemt je mee terug naar de dinotijd … in full colour, aan de hand van het nieuwste onderzoek.’
   — Anne Schulp, hoogleraar vertebratenpaleontologie aan de Universiteit Utrecht en onderzoeker bij Naturalis in Leiden

   Hoe zagen dinosauriërs er echt uit? Daarover is de afgelopen jaren veel duidelijk geworden. Nieuwe wetenschappelijke technieken maken het mogelijk de huid, de schubben, de veren en de werkelijke kleuren van dino’s en ander oerdieren te reconstrueren. De resultaten vinden we in dit schitterende, rijk geïllustreerde boek.
   Dino-onderzoeker Michael J. Benton praat u bij over de nieuwste vondsten, over methoden om de kleuren te achterhalen en over het mogelijke gedrag van deze bijzondere dieren. Bob Nicholls, een van ’s werelds toonaangevende paleokunstenaars, brengt een ichtyosauriër, twee vogels, een zoogdier en twee pterosauriërs in meer dan 150 kleurenillustraties tot leven.

   Michael J. Benton is hoogleraar paleontologie van gewervelden en hoofd van de wereldwijd toonaangevende paleobiologische onderzoeksgroep aan Bristol-universiteit. Hij heeft meer dan vijftig boeken geschreven, inclusief The Dinosaurs Rediscovered (2019) en When Life Nearly Died (2015). Bob Nicholls verzorgde de indrukwekkende kleurenillustraties.

    29,90
  • Vloeiend landschap

   Over de toekomst van het Friese landschap
   Peter de Ruyter
   2020-02-19
    25,00

   Vloeiend landschap

   Geactualiseerde editie met extra hoofdstuk

   In Nederland is er een groeiend onbehagen over de kwaliteit van het landschap. Dit geldt ook voor Friesland, volgens velen de mooiste provincie. De diversiteit en schoonheid van het Friese landschap brokkelt zienderogen af. Anonieme bedrijventerreinen, willekeurig geplaatste windturbines en een verschrompelend veenweidegebied zorgen voor ‘landschapspijn’.

   Kan het tij gekeerd worden? Op een rondreis door de verschillende landschapstypen van Friesland laat Peter de Ruyter zien dat het nog niet te laat is. Door mee te bewegen met toekomstige veranderingen als een stijgende zeespiegel en een krimpende bevolking ontstaan er kansen. Dit boek is een pleidooi voor verbetering en visie.

   Peter de Ruyter is landschapsarchitect. Van 2008 tot 2012 was hij directeur van Atelier Fryslân dat gevraagde en ongevraagde adviezen over het landschap gaf.

    25,00
  • Bomen beter begrijpen

   Willem Peeters
   2023-03-31 2023-03-31
    27,50