Genezen met voeding

Voedingsadvies bij meer dan 150 ziektes

 24,95

Waarom zijn bananen heilzaam tegen spierkrampen? Kan je een droge huid voorkomen door meer noten, olie en avocado te eten? Kan aangepaste voeding helpen om een burn-out te voorkomen?

We weten inmiddels dat er een verband bestaat tussen voeding, ziekte en genezing. Voeding kan medicijnen niet vervangen, maar kan wel helpen de gezondheid in het algemeen te verbeteren en het genezingsproces in geval van ziekte te bevorderen. Jan Dries gaat in Genezen met voeding op zoek naar haalbare, realistische oplossingen.

Jan Dries is auteur van gezondheidsboeken en heeft een rijke ervaring opgebouwd als voedingstherapeut en docent voedingsleer. Hij is auteur van de boeken Genezen met kruiden en Immuniteit. Het wapen tegen corona en andere virale infecties.

Uitgiftedatum:
03-11-2020
ISBN:
9789056156473
Afmeting:
241x164x25 mm
Gewicht:
697 gram
Druk:
1
Aantal pagina's:
288
Uitgeverij:
Sterck & De Vreese
Taal:
Nederlands
Verschijningsvorm:
Paperback
Bekijk meer informatie over de auteur(s) van deze titel:

Gerelateerde boeken

  • A Book About Bread

    A Baker's Manual
    Issa Niemeijer-Brown
     35,00

    A Book About Bread

    Brood is dagelijks en vertrouwd, maar dit boek is uitzonderlijk en verrassend. Het bevat recepten voor de lekkerste soorten Frans brood en brengt daarbij het broodbakken terug tot de basis, tot begrip, gevoel en intuïtie.
    Een boek over brood was direct een groot succes en steeds vaker kwam de vraag om het boek ook in het Engels uit te brengen. A Book About Bread is net zo toegankelijk en pretentieloos als zijn Nederlandse tegenhanger.

    Issa Niemeijer-Brown is afkomstig uit een familie met Franse en Italiaanse banden en leerde al vroeg thuis te bakken. Na een studie sociologie startte hij samen met zijn broer de ambachtelijke Franse bakkerij Gebroeders Niemeijer. En met succes, want de bakkerij staat in binnen-en buitenland steeds weer in de lijstjes van beste bakkers.

     35,00
  • De verstandige kock

    Alexandra van Dongen, Manon Henzen, Marleen Willebrands
     35,00

    De verstandige kock

    De verstandige kock, of sorghvuldige huyshoudster was een kleine honderd jaar lang dé culinaire bestseller van Nederlandse bodem. Het is het enige gedrukte Nederlandstalige kookboek uit de zeventiende eeuw in de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. De Amsterdamse druk uit 1669 werd als sluitstuk opgenomen in het driedelige Het Vermakelijck landtleven, een handleiding voor buitenplaatsbezitters om zelfvoorzienend te zijn. Een kookboek om lekker te koken met wat de grond schaft.

    MARLEEN WILLEBRANDS, ALEXANDRA VAN DONGEN EN MANON HENZEN
    De verstandige kok Lekker koken met wat de grond schaft Marleen Willebrands, neerlandica en culinair-historisch deskundige, hertaalde 194 recepten in modern-Nederlands en geeft uitgebreide achtergrondinformatie bij dit bijzondere kookboek. Alexandra van Dongen, kunsthistorica en conservator van Museum Boijmans Van Beuningen, beschrijft het keuken- en tafelgerei dat voorkomt in De verstandige kok aan de hand van eigentijdse schilderijen en voorwerpen, en koppelt dit aan de recepten. Manon Henzen, culinair historica en eigenaar van historisch kookatelier eet!verleden, bewerkte twintig tongstrelende recepten voor de moderne keuken. Zo kan iedereen de smaak van de zeventiende eeuw ontdekken.

     35,00
  • Ambachtelijk ijs in zeven lessen

    Een ijsje, zelfgemaakt, heerlijk van smaak en goed van consistentie. Met een mooie afsmeltkarakteristiek: niet te lang, niet te kort, waardoor aroma’s zich in de mond volledig kunnen ontwikkelen. Wie wil dat nu niet? Recepten voor ijsjes die je op internet of in kookboeken vindt, voldoen zelden aan deze criteria. En dat is ook wel logisch, want er schuilt heel wat technologie achter goed ambachtelijk ijs. Je ontkomt er niet aan om wat te rekenen. Moeilijk? Nee, het rekenwerk kunnen we overlaten aan spreadsheets: je hoeft alleen maar de gewenste waardes in te vullen en er rolt zo een recept uit je rekenmodel.

    Ambachtelijk ijs in zeven lessen is een lees- en leerboek ingedeeld in drie categorieën: de kunst van het ijs bereiden, de technologie daarachter, en nog een categorie met anekdotes en luchtige verhaaltjes. Van sorbets tot lekker zuivelijs en van eenvoudige tot complexe ijscreaties. Als je daar bent aanbeland en alle ijsjes, of in ieder geval meeste, zelf hebt gemaakt, kun je je een volleerd ijsmaker noemen. En je gasten zullen versteld staan!

     24,95
  • Limburgers voor beginners

    Omgaan met de meest Zuidelijke Nederlanders
    Roel Willems
     17,90