Vegan voor altijd
€ 29,90
In 1962 werd het woord ‘vegan’ voor het eerst opgenomen in de Oxford English Dictionary. De veganrecepten in dit boek zijn echter veel ouder, en ze horen allemaal thuis in de traditionele wereldkeuken.
Hoe ontdek je de grootste onbekende en authentieke parels van de puur plantaardige keuken? Vertrouw op de intuïtie en smaak van expeditieleidster Katharina Seiser. Met een bijna wetenschappelijke nauwgezetheid en kookkennis duikt ze diep in de kooktradities.
Wat heeft ze voor ons gevonden? Gerechten met 100 procent smaak die altijd al veganistisch waren – 100 procent vrij van vervangingsproducten en imitaties. Gewoon eerlijk voedsel.
Wat garandeert ze ons? Ontbijtrecepten die je opvrolijken. Lunchgerechten zoals de overheerlijke rijstrolletjes, knapperige tomatenbroodjes of kruidige rijstmeel-pannenkoekjes … of zoete afsluiters zoals worteltaart of gevulde chocovijgen. De achtergrondinformatie over herkomst en traditie brengt de wereld op je bord.
Altijd al vegan verruimt onze smaakhorizon. Zullen we de wereld redden met dit boek? Misschien een beetje. Zullen we het gebruiken om steeds weer veganistisch te koken? Zeker weten!
Katharina Seiser woont in Wenen en schrijft en doceert over eten. Daarnaast is ze auteur, columniste en culinair expert.
Gerelateerde boeken
Het excellente kookboek van doctor Carolus Battus uit 1593
€ 35,00Het Excellente Kookboek van doctor Carolus Battus verscheen in 1593 te Dordrecht als afsluiting van een medisch werk. Het is het eerste gedrukte kookboek in de Republiek. Deze verzameling van zo’n driehonderd recepten laat op unieke wijze de veranderende keuken zien van de late middeleeuwen naar de moderne tijd. Neerlandici Christianne Muusers en Marleen Willebrands hebben dit historische kookboek hertaald in modern Nederlands, met uitgebreide achtergrondinformatie over Battus, zijn gezondheidsleer, de keukeninrichting en Battus’ kookkunst. Ruim dertig bewerkte recepten brengen de smaak van het verleden op uw bord. Kunsthistorica Alexandra van Dongen beschrijft de gedekte tafel en de tafelmanieren uit die tijd. De tafel illustreert zij met zestiende-eeuws tafelgerei uit de collectie van Museum Boijmans van Beuningen.
Winnaar Joop Witteveenprijs 2022!
De Joop Witteveenprijs wordt uitgereikt aan een publicatie van de afgelopen twee jaar, waarin de geschiedenis van voeding in Nederland en België in de breedste zin van het woord is beschreven, aan de hand van gedegen historisch onderzoek. De ‘breedste zin van het woord’ slaat op onderzoeken over de geschiedenis van kookboeken, culinaire gebruiken, ingrediënten, huishoudkunde, etiquette, restaurants en voedingsleer, en nog veel meer. Dit jaar gaat de prijs naar Het excellente kookboek van doctor Carolus Battus uit 1593 van Marleen Willebrands, Christianne Muusers en Alexandra van Dongen.