Vegan voor altijd
€ 29,90
In 1962 werd het woord ‘vegan’ voor het eerst opgenomen in de Oxford English Dictionary. De veganrecepten in dit boek zijn echter veel ouder, en ze horen allemaal thuis in de traditionele wereldkeuken.
Hoe ontdek je de grootste onbekende en authentieke parels van de puur plantaardige keuken? Vertrouw op de intuïtie en smaak van expeditieleidster Katharina Seiser. Met een bijna wetenschappelijke nauwgezetheid en kookkennis duikt ze diep in de kooktradities.
Wat heeft ze voor ons gevonden? Gerechten met 100 procent smaak die altijd al veganistisch waren – 100 procent vrij van vervangingsproducten en imitaties. Gewoon eerlijk voedsel.
Wat garandeert ze ons? Ontbijtrecepten die je opvrolijken. Lunchgerechten zoals de overheerlijke rijstrolletjes, knapperige tomatenbroodjes of kruidige rijstmeel-pannenkoekjes … of zoete afsluiters zoals worteltaart of gevulde chocovijgen. De achtergrondinformatie over herkomst en traditie brengt de wereld op je bord.
Altijd al vegan verruimt onze smaakhorizon. Zullen we de wereld redden met dit boek? Misschien een beetje. Zullen we het gebruiken om steeds weer veganistisch te koken? Zeker weten!
Katharina Seiser woont in Wenen en schrijft en doceert over eten. Daarnaast is ze auteur, columniste en culinair expert.
Gerelateerde boeken
Met thee aan tafel
€ 24,90In tegenstelling tot wijn en bier overheerst thee nooit de smaken
op het bord, maar versterkt ze juist. Thee is daarom de perfecte
vervanger voor wijn bij een maaltijd.
In MET THEE AAN TAFEL neemt Culinair theesommelier®
Kristin Van Eetvelt ons mee, op zoek naar de mooiste natuurlijke
thee. Ze introduceert een totaal nieuwe manier om thee te
drinken bij de maaltijd. Hiervoor ontwikkelde Kristin ‘The Art of
Teapairing’ waarbij ze rekening houdt met de bewerkingen van
het theeblad, de geuren die ontstaan en de smaaksensaties van
warme en koude prikkels. Zes theesoorten passeren de revue,
waarbij Kristin ons leert proeven, ruiken, en vooral ook genieten
van deze oudste drank ter wereld.
Chefkok Kris Weygers heeft speciaal voor dit boek dertig
recepten gecreëerd. Ze zijn eenvoudig te bereiden met een
beperkt aantal lokale en seizoensgebonden ingrediënten waarbij
eerlijke smaken en geuren de boventoon voeren.Kristin Van Eetvelt is Culinair theesommelier®. Ze geeft opleiding en
theeadvies aan Horeca en organiseert Culinaire Thee Belevingen voor ieder
die het wil! Vind haar op www.kristinvaneetvelt.beOntdek Piemonte
€ 29,90Piemonte betekent ‘voet van de bergen’. Deze streek grenst aan de Alpen, Frankrijk en Zwitserland. De unieke ligging kleurt het uitzicht tot op vandaag: elke vallei en heuvel lijkt wel bezaaid met fraaie kastelen, torens, buitenhuizen en monumenten.
Maar er is meer. Piemonte betekent ook gastronomie. Hier vind je de lekkerste noten, de kleurrijkste paprika’s, tientallen soorten gedroogde en gekookte salami’s, berghammen, sappig fruit, heerlijke wijn, de grootste keuze aan kazen van heel Italië en verschillende soorten rijst. Onvergetelijk zijn de truffelmarkten in Alba, Asti en Canelli.
Met Ontdek Piemonte heeft culinair journalist en Master Sommelier Gido van Imschoot de ideale inspiratiegids geschreven. Boordevol praktische reisinformatie, de belangrijkste bezienswaardigheden en adresjes om te eten, te slapen en uiteraard om wijn te proeven.
Pomologia
Dat is beschryvingen en afbeeldingen van de beste soorten van appels en peeren2015-12-15€ 27,50Pomologia
€ 27,50Het baanbrekende werk van Johann Hermann Knoop, ‘tuinman’ van Maria Louise van Hessen Kassel (stammoeder van ons vorstenhuis), werd oorspronkelijk in 1758 uitgebracht. Met zijn beschrijvingen en illustraties van de ‘beste appel- en peervariëteiten die in Nederland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en andere landen met uitsterven bedreigd waren en daarom gekweekt werden’ mag Knoop met recht de grondlegger van de pomologie worden genoemd, de tak van plantkunde die gespecialiseerd is in de studie van fruitsoorten.
Van Roomse Griet tot Paradijsappel, van syden hemdje tot Doeke Martena. Ze staan allemaal in dit boek. Net als al die perensoorten: van Engelse koningin tot sonder sieltjes.
Nog altijd is dit werk geliefd bij tuinliefhebbers en fruitkwekers over de hele wereld.Het oorspronkelijke boek is opnieuw gedigitaliseerd en verschijnt hier in gebonden, full colour heruitgave.