Alleen voor Friesland heb ik nog een zwak

Slauerhoff en Friesland
Gerrit Jan Zwier

 12,90

J. Slauerhoff wordt algemeen gezien als een van Nederlands grootste dichters en schrijvers. Met zijn avontuurlijke en dwarse instelling is hij voor velen een inspiratiebron geweest, en hij is dat nog steeds.

Een bijzondere en interessante kant aan de persoon en aan het werk van Slauerhoff is zijn relatie tot Friesland, waar hij is opgegroeid. Het is zonder meer waar dat een aantal van zijn mooiste verzen een Friese achtergrond heeft. Maar hoe liet hij zich over zijn geboortegrond uit? Hoe dachten belangrijke Friese auteurs over hun collega?

In Alleen voor Friesland heb ik nog een zwak draait alles om de connectie tussen de ‘Rimbaud van Leeuwarden’ en het Friese vaderland.

Gerrit Jan Zwier is antropoloog en als reisauteur gespecialiseerd in noordelijke landen. Hij heeft diverse publicaties over Slauerhoff op zijn naam staan.

met illustraties

Verschijningsvorm:
Paperback
Taal:
Nederlands
Uitgeverij:
Uitgeverij Bornmeer
Aantal pagina's:
80
Druk:
1
Uitgiftedatum:
28-08-2017
Gewicht:
143 gram
Afmeting:
200x130x7 mm
ISBN:
9789056154233

Gerelateerde boeken

  • Soa het ut weest

    Soa het ut weest

    Leeuwarden in stukjes
    Pieter de Groot
     19,90

    Soa het ut weest

    Leeuwarden heeft een historische stadskern om zuinig op te zijn. In de eerste naoorlogse jaren leefde dat besef nog niet zo: het motto was ‘bouwen, bouwen, bouwen’ om de woningnood te lenigen. Vervolgens werd de auto als heilige koe omarmd en dreigden grachten gedempt en terpen geslecht te worden: rijden, rijden, rijden… Tot de babyboomers in opstand kwamen: niet alles hoeft plat.
    Babyboomer en oud-redacteur van de Leeuwarder Courant Pieter de Groot (1946) besloot in 1997 deze en andere gebeurtenissen uit het stadsverleden in herinnering te roepen in de zaterdagkrant, met als kapstok vaak een actueel onderwerp. Van de inmiddels meer dan duizend columns liet hij er voor zijn 75ste verjaardag 75 uitzoeken. Na ruim 25 jaar blijkt niets zo vluchtig als de actualiteit en niets zo moeilijk als het voorspellen van de toekomst.

     19,90
  • Zalige eenvoud

    Dit boek Zalige eenvoud gaat over de acht zaligsprekingen
    van Jezus. Dat zijn de beginwoorden van Jezus’
    eerste preek, de Bergrede, waarin hij de essentie van
    zijn geloof en de basisprincipes voor een gelukkig, een
    ‘zalig’ leven formuleert.
    De essays in dit boek zijn geschreven door Hinne
    Wagenaar. Het zijn persoonlijke reflecties, geschreven
    tegen de achtergrond van zeven jaar pionieren met
    Nijkleaster, de nieuwe kloosterplek in Jorwert, waar
    gezocht wordt naar nieuwe wegen voor geloof en
    spiritualiteit.
    De auteur ziet Nijkleaster als een onderdeel van een
    nieuw-monastieke beweging, waar Bonhoeffer al naar
    verlangde in 1935: ‘De tijd is gekomen om mensen
    bijeen te brengen tot een nieuw soort monnikendom,
    waarin een leven volgens de Bergrede centraal staat.’
    Hinne Wagenaar (Nijemirdum, 1962) is sinds 2012
    als pionier-predikant verbonden aan de pioniersplek
    Nijkleaster en aan de kerkelijke gemeente Westerwert
    te Jorwert en omstreken.

     24,90
  • Alle Middeleeuwse kerken in Friesland

    De mooiste en gaafste middeleeuwse kerken van Europa staan onder andere in het vlakke land van Friesland. Ze behoren tot de vroegste getuigenissen van de christelijke cultuur in het Noorden. Architectuurkenner Peter Karstkarel brengt in dit ambitieuze boek een overzicht van deze juweeltjes. Hij bezocht 136 monumentale kerken in de provincie Friesland. Dit leverde uitvoerige beschrijvingen op, met adembenemende foto’s van exterieur en interieur.Het geheel wordt gecompleteerd met duidelijke kaarten die de lezer in staat stellen om zelf op ontdekkingstocht te gaan. Tekst en beeld zorgen ervoor dat het een spectaculair standaardwerk is over deze mooie middeleeuwse kerken. Wegens blijvende vraag naar dit boek is er nu deze herdruk.

     25,00