Fauna en Flora van de Vlaamse kust
€ 17,50
Unieke veldgids voor een van de belangrijkste natuurgebieden van de Benelux.
Deze handige, uitvoerig geïllustreerde gids is in de eerste plaats bedoeld voor wandelaars die graag meer willen weten over de grote verscheidenheid aan grote en kleine dieren, bomen, kruiden, grassen, mossen, korstmossen en paddenstoelen die ze tijdens hun uitstappen aan de Vlaamse kust te zien krijgen. De historische Vlaamse kust is een deel van de Noordwest-Europese kustvlakte die zich uitstrekt van Noord-Frankrijk tot Denemarken. Deze gids behandelt een lang en smal gebied van ongeveer 120 kilometer lang en minder dan 5 kilometer breed.
Deze grensoverschrijdende regio (in Frankrijk, België en Nederland) herbergt een grote variatie aan leefgebieden: zandstranden, slikken, schorren, stuivende duinen, mosduinen, duinpannen, duingraslanden, duinstruwelen en duinbossen. Ook de grote havengebieden van Duinkerke, Oostende en Zeebrugge maken deel uit van deze streek. Plaatselijk komen oudere, ontkalkte duingebieden voor met soorten die kenmerkend zijn voor zure, droge zandgronden. Leefgebieden van rotskusten worden hier vervangen door golfbrekers en andere stenige, door de mens aangebrachte structuren.
Gerelateerde boeken
-
Fauna en flora van de Kempen
Met deze sterk visuele veldgids in de hand start de ontdekkingstocht in het prachtige landschap van de Kempen en Maas. Het gaat om het grensoverschrijdende gebied tussen Tilburg, Eindhoven, Leuven en tot Hasselt. Ontdek meer dan 700 bijzondere planten en dieren als de Kempense heidelibel, de boomvalk, de ijsvogelvlinder en dophei. De achtergrondinformatie en prachtige biotoopplaten en waarneming tips maken dat ontdekken nog gemakkelijker. Met deze gids kan de wandelaar, fietser en iedere natuurliefhebber op stap in dit uitgestrekte natuurgebied gebied op de grens van Nederland en Belgie.
-
-
Sinagote
In dit boek vertellen we het levensverhaal van een lepelaar die we Sinagote hebben genoemd. Het gaat om een vrouwtje van Vlieland met in haar naam het woordje ‘Sina’, de Bretonse naam van het dorp waar ze ieder najaar heen trekt. Dit verhaal gaat over meer lepelaars dan alleen Sinagote. Het gaat zelfs over veel meer dan lepelaars. We vertellen over de connecties tussen lepelaars onderling, maar ook over de connecties tussen gebieden in Europa en Afrika en tussen mensen die in de gebieden wonen en werken. In een combinatie van love story en succesverhaal, vertelt Sinagote, het levensverhaal van een lepelaar over het belang om bij de bescherming van onze trekvogels verder te kijken, te denken en te doen dan onze landsgrenzen.
-