De vrouw die zweeg

Over het verdwijnen van natuurervaringen
Thomas van Slobbe

 19,90

De vrouw die zweeg vertelt het verhaal van een samenleving die steeds dwingender en smaller wordt. Een continue stroom van nieuwtjes, meningen en oordelen eist onze aandacht op, waardoor we vaak de rust niet hebben voor iets simpels als natuurbeleving. Dit leidt tot the extinction of experience. Een reeks ervaringen, die tot voor kort als vanzelfsprekend bij ons leven hoorde, dreigt uit te sterven. De taal begint zich tegen ons te keren en we verliezen de natuur, onze omgeving en grote delen van onszelf uit het oog.

In dit aangrijpende verhaal proberen twee mensen het tij te keren. Het leidt tot een ontdekkingstocht, waarbij ze stuiten op emoties en ervaringen waarvan ze het bestaan al bijna waren vergeten met vaak hilarische momenten. Thomas van Slobbe schreef meerdere boeken over natuur en filosofie.

‘Dit boek is een wake-up call voor iedereen die weer écht aanwezig wil zijn in het leven, in de natuur en onder vrienden.’ – ChatGPT/OpenAI

Verschijningsvorm:
Hardcover
Taal:
Nederlands
Uitgeverij:
Uitgeverij Noordboek
Aantal pagina's:
160
Druk:
1
ISBN:
9789464712643
Gewicht:
307 gram
Afmeting:
206x136x21 mm
Uitgiftedatum:
09-10-2024

Gerelateerde boeken

  • Diepzee

    Diepzee

    Een diepe duik in een van de meest mysterieuze plekken op aarde
    Jon Copley
     17,90
  • In het wild geplukt

    In het wild geplukt

    Eetbare wilde kruiden, bloemen, zaden & wortels verzamelen & bereiden
    Lieve Galle
     24,95

    In het wild geplukt

    De groenten en fruit die we in de winkel kopen hebben weinig smaak en bieden een fractie aan mineralen en andere voedingsstoffen in vergelijking met de uiterst voedzame wilde varianten. Wilde planten zijn dé missing link in ons voedingspatroon. De 36 planten in dit boek komen stuk voor stuk vrij algemeen voor in Nederland en België. Je vindt ze vaak op verrassende plekken: in je tuin, tussen de straatstenen, in de berm of onder je voeten. Ze bieden een nieuwe smaakervaring en hebben verschillende onderdelen die eetbaar zijn. Maar planten in de natuur plukken betekent zoveel meer dan enkel een smaakbom boordevol voedingsstoffen verzamelen. Het is een zintuiglijk avontuur. Je brengt meer tijd door in de buitenlucht, voelt de zon op je huid, je hoort de vogels zingen, je ruikt de aarde en de bloemen. Je voelt je verbonden, deel van het grote geheel. De lekkere recepten nodigen uit om het verzamelde plantaardig wild te bereiden tot heerlijke smoothies, lekkere salades, dips, pesto’s of kruidenazijntjes …

    Lieve Galle is herboriste en wildplukexperte. Ze geeft lezingen, verzorgt excursies, kruidenworkshops en jaaropleidingen wildpluk.

     24,95
  • Eetbare bomen en struiken

    Eetbare bomen en struiken

    Natuurgids. ruim 80 soorten, determineren, verzamelen, eten
    Otmar Diez
     22,50

    Eetbare bomen en struiken

    Lekkers uit de natuur
    In het bos, in je eigen tuin of in het park – overal groeien bomen en struiken die je lokken met hun heerlijke vruchten. En ook met hun knoppen, bloemen, bladeren en zelfs hun boomsap kan je je menu verrijken.

    Zeker determineren

    Meer dan 350 foto’s en kleurenillustraties tonen alle belangrijke kenmerken en helpen je de verschillende boom-en struiksoorten betrouwbaar te determineren.

    Correct verzamelen

    Waar mag ik verzamelen? Welke onderdelen zijn eetbaar? En hoe kom ik bij die zoete vruchten bovenin? De mand is snel gevuld dankzij enkele eenvoudige tips en trucs.

    Bewerken en bereiden

    Soep of salade, smoothie of likeur, drogen, karameliseren of inleggen- talrijke recepten laten zien hoe de lekkernijen uit de natuur kunnen worden verwerkt.

     22,50