Hoe om te gaan met angst

40 technieken om weer controle over je leven te krijgen
James Withey

 19,90

Tegelijkertijd empathisch en onderhoudend, Hoe om te gaan met angst biedt 40 manieren om je leven terug te krijgen. Ze komen voort uit de persoonlijke ervaring van de auteur met het omgaan met zijn eigen angst en zijn jarenlange ervaring als hulpverlener bij het helpen van mensen met hun geestelijke gezondheid.

Hoewel steeds meer mensen openlijk praten over hun geestelijke gezondheid, is ‘angst’ nog steeds taboe. We worden niet geacht angstig te zijn. Integendeel, we worden geacht veerkrachtig te zijn en in staat om ‘door te gaan met ons leven’. Er wordt van ons verwacht dat we uitblinken terwijl we jongleren met een hectisch, onder druk staand schema thuis en op het werk, ondanks dat de grenzen tussen die twee vager zijn dan ooit.
Dit boek ontkracht dat taboe. Het is van nut voor iedereen die te maken heeft of heeft gehad met een algemene angststoornis, met traumagerelateerde angst en met dagelijkse angsten.

James Withey is opgeleid als counselor en heeft vijftien jaar gewerkt in de verslavings- en daklozenzorg en in de geestelijke gezondheidszorg. Hij leeft met depressie en angst en schrijft en spreekt over geestelijke gezondheid.

Gewicht:
220 gram
ISBN:
9789056157296
Afmeting:
215x140x15 mm
Verschijningsvorm:
Paperback
Druk:
1
Aantal pagina's:
128
Uitgeverij:
Uitgeverij Noordboek
Taal:
Nederlands
Uitgiftedatum:
06-03-2023

Gerelateerde boeken

  • Ambachtelijk ijs in zeven lessen

    Een ijsje, zelfgemaakt, heerlijk van smaak en goed van consistentie. Met een mooie afsmeltkarakteristiek: niet te lang, niet te kort, waardoor aroma’s zich in de mond volledig kunnen ontwikkelen. Wie wil dat nu niet? Recepten voor ijsjes die je op internet of in kookboeken vindt, voldoen zelden aan deze criteria. En dat is ook wel logisch, want er schuilt heel wat technologie achter goed ambachtelijk ijs. Je ontkomt er niet aan om wat te rekenen. Moeilijk? Nee, het rekenwerk kunnen we overlaten aan spreadsheets: je hoeft alleen maar de gewenste waardes in te vullen en er rolt zo een recept uit je rekenmodel.

    Ambachtelijk ijs in zeven lessen is een lees- en leerboek ingedeeld in drie categorieën: de kunst van het ijs bereiden, de technologie daarachter, en nog een categorie met anekdotes en luchtige verhaaltjes. Van sorbets tot lekker zuivelijs en van eenvoudige tot complexe ijscreaties. Als je daar bent aanbeland en alle ijsjes, of in ieder geval meeste, zelf hebt gemaakt, kun je je een volleerd ijsmaker noemen. En je gasten zullen versteld staan!

     24,90
  • Wildplukken in de stad

    Wildplukken in de stad

    Eetbare wilde planten dicht bij huis
    Klaske Kamstra, Wross Lawrence
     19,95
  • Creatief met natuur

    Creatief met natuur

    Plukken – verzamelen - verwerken
    Frank Hecker, Katrin Hecker
     17,90
  • Tomaat

    Tomaat

    Zelfgekweekt smaakt beter
    Angelo Dorny
     27,50

    Tomaat

    ‘Tomaat. Zelfgekweekt smaakt beter’ brengt een ode aan de zuiderse vrucht die al jaren een vaste plaats heeft in onze eetcultuur. Tomaten zijn onmisbare ingrediënten in pastaschotels, tapenades of pizza’s. Maar heb je ooit een zelfgekweekte tomaat geproefd, zongerijpt op een warm balkon, in een kas of in volle grond? Wat een smaakexplosie, wat een sensatie! Als er al een vrucht is die zoveel beter smaakt als je deze zelf kan telen, dan is het wel de tomaat.
    Maar hoe begin je eraan? Van het zaaien in het voorjaar, via het uitplanten tot de oogst in de zomer: Angelo geeft alle tips en tricks mee die hij als doorgewinterde moestuinier verzamelde. Hij selecteerde vijftig oude en nieuwe variëteiten met bijzonder veel smaak. Dertig heerlijke gerechten, makkelijk te bereiden en bijzonder origineel, vormen het sluitstuk van dit boek: de tuin op tafel in de praktijk.

    Angelo Dorny is tuinspecialist en groenjournalist. Hij enthousiasmeert duizenden mensen via zijn boeken en sociale media. Hij teelt al ruim twintig jaar tomaten.

     27,50