Aantal 49–64 van 522 totaal

 • Natuurbeheer

  Praktijk en wetenschap hand in hand
  Geert De Blust, Jan van Uytvanck, Martin Hermy, Maurice Hoffmann
  2022-11-21
   65,00
 • De lessen van Wouter Applemuzz

  Filosofisch dagboek van een enigszins hoogbegaafde dolende ziel met een schitterende missie
  Henk van Woudenberg
  2022-11-21
   24,90
 • De oarloch fan Jan Snip

  Ferdinand de Jong
  2022-11-16
   9,90

  De oarloch fan Jan Snip

  Yn De oarloch fan Jan Snip fertelt Ferdinand de Jong it ferhaal fan syn pake Jan, beppe Saakje en harren húshâlding. Yn de Twadde Wrâldoarloch bebuorkje sy achter yn it lân in komelkersspultsje, oan de igge fan it Nannewiid by de doarpen Sint Jânsgea en Rotsterhaule. Yn de rin fan de oarloch bedarret Jan stadichwei djipper yn it ferset, mei alle gefaar dat soks mei him meibringt.
  In portret fan in eigensinnich man, in hurde wurker dy’t die wat er tocht dat dien wurde moast.

  Ferdinand de Jong (1969) is berne yn Oranjewâld en grutbrocht op in buorkerij mei Frysk reabûnt fee. Hy debutearre yn 2010 mei Guozzeflecht en hat sûnt dy tiid sân romans skreaun. Foar It dak fan de wrâld krige er yn 2012 de Rink van der Veldepriis.

   9,90
 • Mijn tuin, mijn paradijs

  Elizabeth en haar Duitse tuin
  Elizabeth von Arnim, Mien van Eek
  2022-11-15
   22,50
 • De Bonte Bentheimer

  Het smakelijke verhaal van een tegendraads varken
  Martin Woestenburg
  2022-11-09
   17,90
 • Shared space

  Een innovatief verkeersconcept zonder regels
  Karin Broer, Pieter de Haan, Sjoerd Nota
  2022-11-02
   22,50
 • Floralia

  Botanische kunst door de eeuwen heen
  Martyn Rix
  2022-10-31
   39,90
 • Zoöpolis

  Een politieke theorie van dierenrechten
  Sue Donaldson, Will Kymlicka
  2022-10-21
   29,90
 • Jochem Hamstra

  Een fragment van leven
  Susan van den Berg
  2022-10-19
   27,50

  Jochem Hamstra

  De schilderkunst van Jochem Hamstra (1962, Heerenveen) beweegt zich tussen figuratie en abstractie, maar is altijd gestoeld op de visuele waarneming. Hij schildert het liefst op de achterkant van linnen, omdat het materiaal zo de meeste weerstand biedt. Die weerbarstigheid is ook te vinden in zijn soms stugge vormentaal, terwijl de schilderijen vaak een melancholieke sfeer ademen. Dankzij een sterke persoonlijke stijl en een geraffineerd gevoel voor kleur is zijn werk altijd verrassend en toch herkenbaar. Zo heeft hij een coherent en kwalitatief hoogstaand oeuvre opgebouwd, dat nog nooit in de volle breedte is getoond. Reden genoeg voor Museum Belvédère om zijn eerste museale solotentoonstelling te organiseren, met bijbehorende publicatie.

   27,50
 • Wierdenlandschap

  Ben Westerink
  2022-10-12
   29,90
 • Loven en bieden

  Plattelandsverhalen
  Bonne Speerstra
  2022-10-11
   22,90
 • Nachtskriuwer

  Jannie Regnerus
  2022-10-10
   15,00
 • Bollenwijzer

  Toveren met bollen en vaste planten
  Jacqueline van der Kloet
  2022-10-07
   25,00

  Bollenwijzer

  De perfecte handleiding van de onbetwiste expert

  Als er iemand alles weet over bloembollen voor grote en kleine tuinen dan is het wel Jacqueline van der Kloet. Zij is de ultieme deskundige op dit gebied en wil graag iedereen enthousiast maken voor deze cadeautjes van de natuur. En dan hebben we het niet alleen over de tulp, de diva van de tuin, maar over alle bollen – van het vroegste sneeuwklokje tot de herfsttijloos en het alpenviooltje. In heldere korte hoofdstukken neemt Jacqueline met aanstekelijk enthousiasme de beginnende en ervaren tuinier aan de hand mee, en laat ze zien dat het echt niet zoveel werk is om jaar in jaar uit de ‘gewone’ beplanting op een fantastische manier aan te vullen. Alles komt aan bod, van de techniek van het planten en het benodigde gereedschap, tot de beste combinaties met andere bollen en vaste planten, en de juiste keuze voor elke standplaats. Ze laat zien dat bollen geschikt zijn voor elke plek – van piepkleine geveltuin en balkon tot minituin en maxiterrein.

  Aangevuld met de persoonlijke bollenkeuze van Jacqueline, en vol mooie foto’s, is dit een superhandig boek dat je er steeds weer bijpakt.

  Jacqueline van der Kloet is een veelgevraagde tuin- en landschapsarchitect. Momenteel is ze o.a. lid van het team dat verantwoordelijk is voor de beplanting van de Floriade 2022. Haar kennis van het combineren van bollen met vaste planten is ongeëvenaard. Jacqueline’s werk is in binnen- en buitenland te zien, onder meer in Lurie Park Chicago en Huis ten Bosch Nagasaki. Ze heeft diverse boeken op haar naam staan die ook in andere talen zijn verschenen.

   25,00
 • Dinosauriërs

  Hoe ze er werkelijk uitzagen
  Michael J. Benton
  2022-10-07
   29,90

  Dinosauriërs

  ‘Verbluffende, mooie paleokunst. Nu zien we hoe de dinosauriërs er echt uitzagen.’ — CNN

  ‘Benton neemt je mee terug naar de dinotijd … in full colour, aan de hand van het nieuwste onderzoek.’
  — Anne Schulp, hoogleraar vertebratenpaleontologie aan de Universiteit Utrecht en onderzoeker bij Naturalis in Leiden

  Hoe zagen dinosauriërs er echt uit? Daarover is de afgelopen jaren veel duidelijk geworden. Nieuwe wetenschappelijke technieken maken het mogelijk de huid, de schubben, de veren en de werkelijke kleuren van dino’s en ander oerdieren te reconstrueren. De resultaten vinden we in dit schitterende, rijk geïllustreerde boek.
  Dino-onderzoeker Michael J. Benton praat u bij over de nieuwste vondsten, over methoden om de kleuren te achterhalen en over het mogelijke gedrag van deze bijzondere dieren. Bob Nicholls, een van ’s werelds toonaangevende paleokunstenaars, brengt een ichtyosauriër, twee vogels, een zoogdier en twee pterosauriërs in meer dan 150 kleurenillustraties tot leven.

  Michael J. Benton is hoogleraar paleontologie van gewervelden en hoofd van de wereldwijd toonaangevende paleobiologische onderzoeksgroep aan Bristol-universiteit. Hij heeft meer dan vijftig boeken geschreven, inclusief The Dinosaurs Rediscovered (2019) en When Life Nearly Died (2015). Bob Nicholls verzorgde de indrukwekkende kleurenillustraties.

   29,90
 • In het hart van het Overijsselse landschap

  Een erfenis van de textielindustrie
  Luc Jehee, Mark van Veen
  2022-10-05
   29,90